Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

KRATKA ZGODOVINA SKLADA V hvaležen spomin na dolgoletnega novinarja Primorskega dnevnika ter neutrudnega iskalca resnice o grozotah Rižarne Albina Bubniča (1915-1978), ki je veliko svoje ljubezni, prizadevanj in poklicnega dela posvetil zlasti zamejskemu šolstvu, pa tudi skrbi za ohranjevanje slovenskega jezika v zamejstvu, so njegovi kolegi leta 1980 ustanovili sklad z njegovim imenom. Sklad. ki živi od prostovoljnih prispevkov posameznikov, razpisuje že leta natečaje, da bi spodbudil pri mladih zanimanje za teme, o katerih je pisal Bubnič z veliko vnemo in ljubeznijo. Te raziskave prispevajo, da se mladi naučijo iskati vire, poslušati pričevanja, urejati gradivo, ga analizirati in povezovati. Sklad je od leta 1980 razpisal sedem natečajev. 

Na seji sklada 16. novembra 2011, je bilo sklenjeno, da bo Sklad nosil ime tudi po fotografu, fotoreporterju in publicistu Primorskega dnevnika Mariu Magajni (1916-2007). SKLAD JE POSTAL KULTURNO DRUŠTVO 

Dne 29. oktobra 2014 je na sedežu v Ul. Montecchi št. 6 potekal Občni zbor Sklada Bubnič Magajna. Tega dne se je Sklad preimenoval v Kulturno društvo - Associazione culturale Bubnič Magajna. Na občnem zboru je bil sprejet tudi Statut društva in Ustanovni akt, s katerima se je društvo v naslednjih dneh pravno legaliziralo v Davčnem uradu v Trstu. Izvoljen je bil tudi nov odbor. 

Lahko preberete zadnje predsedniško poročilo. Na razpolago je tudi statut Kulturnega društva. 


POBUDE SKLADA 

3. FOTOGRAFSKI NATEČAJ za nagrado Maria Magajne: 

MIMOIDOČI 

»Mimoidoči gredo mimo nas in največkrat se niti ne oziramo za njimi. So pa nekateri, ki nas pritegnejo in se naše oko ustavi na njih. Pričakujemo fotografije ljudi, ki so vas prevzeli za en trenutek, toliko, da ste pritisnili na sprožilec, pa tudi tistih, s katerimi ste vzpostavili trdnejšo zvezo,« piše v razpisu. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi fotografijami, ki niso bile še nikjer objavljene. Fotografije morajo biti resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v digitalnem formatu JPG. 

Celotno besedilo in pravilnik natečaja sta na razpolago na povezavi 3. fotografski natečaj za nagrado Maria Magajne 


ODBOR 

Odbor sestavljajo: Dušan Kalc - predsednik, Sergio Ferrari - podpredsednik, Poljanka Dolhar - tajnica, Sonja Žerjal - blagajničarka ter odborniki - Damjan Balbi, Andrej Furlan, Robi Jakomin, Breda Pahor, Vojko Slavec, Sara Sternad in Dragica Ule. 

Za pohvale želje in vprašanja

bubnicmagajna@primorski.eu


 

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo