Ponedeljek, 16 september 2019
Iskanje

Celovečerec Katje Colja na filmskem festivalu v Šanghaju

Gre za italijansko-slovensko koprodukcijo »Rosa«, režiserka je film posnela med Trstom in Krasom

16. jun. 2019 | 9:36
Dark Theme

Včeraj se je v Šanghaju pričel mednarodni filmski festival, v njegovem tekmovalnem sporedu pa bo imel svojo mednarodno premiero tudi igrani celovečerni prvenec tržaške režiserke Katje Colja. Film nosi naslov Rosa, v njem v naslovni vlogi igrata Lunetta Savino in Boris Cavazza. Gre za italijansko-slovensko koprodukcijo, režiserka pa je film posnela med Trstom in Krasom.

Šanghajski festival je med največjimi na azijski celini, mednarodna zveza filmskih producentov ga uvršča v festivalsko prvo ligo s Cannesom, Benetkami in Berlinom. V Ljudski republiki Kitajski, državi s preko milijardo prebivalcev, ima tudi zato veliko odmevnost. Letošnji žiriji predseduje turški režiser Nuri Bilge Ceylan, ki je leta 2014 osvojil zlato palmo v Cannesu s filmom Zimsko spanje, ob njem pa bosta o nagradah med drugimi odločala italijanski režiser Paolo Genovese in mehiški producent Nicolas Celis. Skupaj se v tekmovalnem programu za glavno nagrado, zlato čašo, poteguje 28 filmov z vsega sveta, med njimi je 15 celovečernih filmov: ob filmu Katje Colja na primer Il grande spirito Sergia Rubinija, Chicuarotes Gaela Garcie Bernala in vojni film Bratstvoruskega režiserja Pavla Lungina.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo