Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Celovečerec Katje Colja na filmskem festivalu v Šanghaju

Gre za italijansko-slovensko koprodukcijo »Rosa«, režiserka je film posnela med Trstom in Krasom

16. jun. 2019 | 9:36
Dark Theme

Včeraj se je v Šanghaju pričel mednarodni filmski festival, v njegovem tekmovalnem sporedu pa bo imel svojo mednarodno premiero tudi igrani celovečerni prvenec tržaške režiserke Katje Colja. Film nosi naslov Rosa, v njem v naslovni vlogi igrata Lunetta Savino in Boris Cavazza. Gre za italijansko-slovensko koprodukcijo, režiserka pa je film posnela med Trstom in Krasom.

Šanghajski festival je med največjimi na azijski celini, mednarodna zveza filmskih producentov ga uvršča v festivalsko prvo ligo s Cannesom, Benetkami in Berlinom. V Ljudski republiki Kitajski, državi s preko milijardo prebivalcev, ima tudi zato veliko odmevnost. Letošnji žiriji predseduje turški režiser Nuri Bilge Ceylan, ki je leta 2014 osvojil zlato palmo v Cannesu s filmom Zimsko spanje, ob njem pa bosta o nagradah med drugimi odločala italijanski režiser Paolo Genovese in mehiški producent Nicolas Celis. Skupaj se v tekmovalnem programu za glavno nagrado, zlato čašo, poteguje 28 filmov z vsega sveta, med njimi je 15 celovečernih filmov: ob filmu Katje Colja na primer Il grande spirito Sergia Rubinija, Chicuarotes Gaela Garcie Bernala in vojni film Bratstvoruskega režiserja Pavla Lungina.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo