Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Ne pozabi dihati najboljši igrani celovečerec

Celovečerni film Martina Turka je na 23. Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljši igrani celovečerni film in za najboljšo fotografijo

12. okt. 2020 | 10:48
Dark Theme

Celovečerni film Martina Turka je na 23. Festivalu slovenskega filma, ki se je sklenil včeraj v Ljubljani, prejel vesno za najboljši igrani celovečerni film in za najboljšo fotografijo, ki jo je podpisal Radislav Jovanov-Gonzo.

Slovensko-italijanska koprodukcija film Paradise - novo življenje, ki ga je režiral tržaški režiser Davide Del Degan, je prejel vesni za najboljšo scenografijo in najboljšo kostumografijo, igralka Katarina Čas pa vesno za najboljšo stransko žensko vlogo.

Največ nagrad je prejel dokumentarno-igrani film Antigona - kako si upamo! Janija Severja. Žirija mu je namenila vesne za najboljši dokumentarni film, najboljšo glavno moško vlogo, najboljšo montažo, Društvo slovenskih filmskih publicistov pa mu je podelilo nagrado FIPRESCI.

Na 23. Festivalu slovenskega filma žirija, zaradi okrnjene selekcije tekmovalnih del, ki je odraz filmu nenaklonjenih produkcijskih in finančnih razmer, ni podelila šestih vesen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava