Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Umrl ameriški igralec Tom Sizemore

Zaslovel je s filmom Reševanje vojaka Ryana

ZDA |
4. mar. 2023 | 16:24
Dark Theme

V 62. letu je umrl ameriški igralec Tom Sizemore, ki je med drugim zaigral v filmu Reševanje vojaka Ryana, znan pa je bil po upodabljanju likov na napačni strani zakona. Umrl je v petek, ko so ga odklopili od aparatov po možganski anevrizmi februarja, po kateri ga niso mogli več ohraniti pri življenju, je sporočil njegov menedžer Charles Lago.

Igralec, rojen v Detroitu, je v svoji več kot tridesetletni karieri zaigral v številnih filmih in televizijskih serijah.

Nase je opozoril v 80. letih minulega stoletja z vlogo v filmu Oliverja Stonea Rojen 4. julija. V 90. letih je igral v filmu Tonyja Scotta Prava stvar, za katerega je scenarij spisal Quentin Tarantino, in v Stoneovi kultni uspešnici Rojena morilca. Javnosti je ostal v spominu tudi po vlogi enega od zlikovcev v slavni kriminalni drami Vročina režiserja Michaela Manna, kjer sta vodilni vlogi odigrala zvezdnika Al Pacino in Robert de Niro.

Slavo mu je prinesla vloga v filmu Stevena Spielberga iz leta 1998 Reševanje vojaka Ryana, v katerem je igral namestnika poveljnika (Tom Hanks) v skupini vojakov, poslanih, da pripeljejo domov vojaka, ki so mu že umrli trije bratje. Film je bil nominiran za oskarja za najboljši film, igralce pa je Ameriški igralski ceh (Screen Actors Guild) nominiral za izjemno igralsko zasedbo.

Nekaj let pozneje je bil tudi del igralske zasedbe skupaj z Ewanom McGregorjem in Tomom Hardyjem v filmu Ridleyja Scotta Sestreljeni črni jastreb.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava