Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Vlado Kreslin navdušil Slovence v ZDA

Glasbenik je napolnil Slovenski narodni dom v Clevelandu in veleposlaništvo v Washingtonu

8. maj. 2019 | 12:15
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin je včeraj, 7. maja, na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu izvedel literarno-glasbeni večer, že v petek, 3. maja, pa je napolnil dvorano Slovenskega narodnega doma v Clevelandu, kjer so z njim na odru sodelovali Gal Gjurin, Alpski Godci in Sivi dež.

Koncert v Washingtonu, med katerim je Kreslin bral odlomke oziroma verze iz svoje knjige, je bil pripravljen v okviru Evropskega meseca kulture, ki v ameriški prestolnici poteka že sedmo leto zapored okrog Dneva Evrope, 9. maja.

Zadnjo dvodelno turnejo v ZDA je pomagal organizirati vodja Centra za slovenske študije pri državni univerzi Cleveland Luka Zibelnik, ki je dejal, da je bilo v dvorani Narodnega doma več kot 200 ljudi, ki so se zabavali pozno v noč tudi po koncertu dobrodelne narave. Zbrana sredstva gredo za vzdrževanje Slovenskega muzeja in arhivov, ki so v Narodnem domu.

Kreslin je v Clevelandu doslej že večkrat nastopil, tokrat pa je popestril tudi slovesno zaprisego novih državljanov ZDA v clevelandski javni knjižnici, kjer je novopečenim Američanom med drugim zaigral nepozabno pesem Johna Lennona Imagine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava