Petek, 26 april 2024
Iskanje

Konec vročinskega vala vse bližji

9. avg. 2018 | 14:34
Dark Theme

Vročinski val se bo kmalu zaključil. V soboto zvečer in v noči na nedeljo bomo končno zadihali. Prihaja vremenska motnja, ki bo oplazila tudi naše kraje. Po prehodnem poslabšanju s padavinami, deloma nevihtami se bodo temperature spustile v poletno normalnost. Ne bo ravno zazeblo, toda bo razlika z zdajšnjim dogajanjem vseeno občutna. Ob nižjih temperaturah se bo namreč ozračje tudi prečistilo in se bo zmanjšal odstotek vlage.
Naše kraje bo jutri dosegla vremenska motnja, ki prinaša krajevne nevihte ter ohladitev. Oplazila bo zlasti gorski svet, toda po zadnjih izgledih kaže, da bo vsaj nekaj neviht nastalo tudi drugod. ARSO je med drugim objavil rumeno opozorilo zaradi možnosti močnejših neviht z nalivi in močnejšimi sunki vetra.
Dogajanje pa po vsej verjetnosti ne bo linearno. Možnost za prve predfrontalne nevihte bo namreč nekoliko večja v jutrišnjih dopoldanskih urah, medtem ko se bo ozračje nato verjetno prehodno spet nekoliko umirilo. Jutri zvečer in v noči na soboto ter morda še v soboto dopoldne, ko bo vremenska fronta najbližja našim krajem, pa bo spet bolj nestanovitno in se bo možnost nastanka neviht spet povečala.
Šlo bo torej lahko tudi za precej različno vremensko sliko iz kraja v kraj, ne gre izključiti, da bo ponekod dežja zelo malo. Toda ozračje pa se bo po prehodu vremenske fronte zlasti od sobotnih popoldanskih ur povsod ohladilo.
Noč na nedeljo bo bolj sveža, v nedeljo in ponedeljek pa bodo najvišje dnevne temperature do okrog 30 stopinj Celzija.
Sredi prihodnjega tedna pričakujemo novo vremensko fronto, ki bo prinesla prehodno poslabšanje in dodatno osvežitev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava