Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Na Višarjah letošnji rekord, topleje kot v Zgoniku

12. sep. 2018 | 10:03
Dark Theme

Otoplitev je bila po pričakovanjih največja v višjih slojih ozračja. Toplejši zrak, ki je s subtropskim anticiklonom prispel najprej v višinah, je v nočnih urah povzročil temperaturni obrat. V nižjih slojih se je tako ob zelo umirjenem in stanovitnem ozračju povečini zadrževal nekoliko hladnejši zrak, nad njim pa toplejši. Noč je bila marsikje v gorah toplejša kot v nižinah. Na Višarjah se živo srebro ponoči ni spustilo pod 15,7 stopinje Celzija in je bila minula noč najtoplejša v letošnjem poletju, na Matajurju in na Zoncolanu pa je deželna meteorološka opazovanica namerila najnižjo nočno temperaturo 15,2 stopinje Celzija. Za primerjavo je bila v Briščikih najnižja nočna temperatura 14,4 stopinje Celzija, v Zgoniku pa 14,7 stopinje Celzija. Na Kraški planoti je torej bilo hladneje kot v gorah.
V nekaterih zatišnih legah je bil temperaturni obrat zelo izrazit. Pri Belopeških jezerih se je, denimo, temperatura spustila do 6,5 stopinje Celzija.
Noč je bila najtoplejša v Trstu. Na pomolu bratov Bandiera je deželna meteorološka opazovalnica namerila najnižjo nočno temperaturo 21,6 stopinje Celzija, morje pa ima 25 stopinj Celzija.
V Sloveniji je bila noč najtoplejša na 948 metrov visoki Lisci, kjer je bilo davi ob 7.00 kar 20 stopinj Celzija.
O vremenskih obetih pa kasneje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo