Četrtek, 21 september 2023
Iskanje

Nocoj finalni večer tekmovanja za pesem Eurovizije

Zali Kralj in Gašperju Santlu ter Mahmoodu poznavalci pripisujejo dobro uvrstitev

Izrael |
18. maj. 2019 | 11:22
Dark Theme

Nocoj bo v Tel Avivu finalni večer 64. tekmovanja za pesem Eurovizije. Slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta se uspela uvrstiti v finale na torkovem predizboru, bosta s skladbo Sebi nastopila kot deseta. Italijanski predstavnik Mahmood, zmagovalec sanremskega festivala s pesmijo Soldi, pa bo nastopil kot dvaindvajseti. Bodisi slovenskima predstavnikoma, zlasti pa italijanskemu predstavniku poznavalci pripisujejo dobro uvrstitev. Soldi je trenutno na prvem mestu najbolj poslušanih pesmi na spletnem predvajalniku Spotify.

V nocojšnjem finalu bo nastopilo 26 držav. Dvajset predstavnikov se je v finale uvrstilo na torkovem in četrtkovem predizboru. Neposredno pa so se uvrstili predstavnik gostujočega Izraela ter predstavniki »velikih pet«, in sicer Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije. Nocoj bo kot gostja nastopila tudi slavna Madonna.

Finalni večer 64. tekmovanja za pesem Eurovizije si bo moč od 20.30 dalje ogledati na RTV SLO 2 in na RAI 1 ali mu prisluhniti na Valu 202, Radiu Maribor, RTV 4D ter Radiu RAI.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava