Torek, 04 oktober 2022
Iskanje

Zala in Gašper nazadovala za dve mesti

Zaradi napačnega štetja glasov

Izrael |
23. maj. 2019 | 12:56
Dark Theme

Slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl sta se s pesmijo Sebi na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije uvrstila na končno 15. mesto in ne na 13. mesto, kot je kazalo še v soboto. Organizatorji so namreč ugotovili, da je prišlo do napačnega štetja glasov in sta tako nazadovala za dve mesti.

Kot so pojasnili je zmeda z uvrstitvami na glasbenem tekmovanju nastala, ker so zaradi človeške napake napačno razdelili glasove beloruske žirije. Že pred začetkom finalnega tekmovanja je Evropska radiodifuzna zveza glasove beloruske žirije razveljavila, ker so člani kršili pravila. Pred koncem finala so namreč razkrili, kako so glasovali.

Končni zmagovalec in najvišje štiri uvrščene pesmi ostajajo nespremenjene. Po novem štetju pa je za eno mesto napredovala Severna Makedonija, Azerbajdžan za eno padel, podobno »menjavo« pa sta naredili tudi Švedska in Norveška tik pod vrhom ter Nemčija in Belorusija na repu lestvice. Zmagala je Nizozemska, italijanski predstavnik Mahmood pa se je uvrstil na drugo mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava