Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Naš športnik 2010:
Matej Černic in Tanja Romano

15. dec. 2010 | 19:36
Dark Theme

Odbojkar Matej Černic med moškimi, umetnostna kotalkarica Tanja Romano med ženskami in nogometaši Krasa med ekipami so najboljši športniki med Slovenci v Italiji po izboru športnih novinarjev Primorskega dnevnika, RAI in spletne strani slosport.org. Za Černica in Romanovo je to že »deseta« jubilejna zmaga, Kras pa je med ekipami na 1. mestu drugo leto zapored.
Nagrade s(m)o podelili danes na prireditvi Naš športnik 2010, ki jo skupaj organizirajo primorske medijske hiše z obeh strani nekdanje meje in ZSŠDI. Prireditev je bila letos v goriškem Kulturnem domu.
Matej Černic je bil tudi letos nenadomestljiv član italijanske odbojkarske reprezentance. Na svetovnem prvenstvu v Italiji je z njo osvojil 4. mesto. Najbolj se je izkazal v odločilni tekmi za uvrstitev v finalni četveroboj proti reprezentanci ZDA, ko je bil najboljši na igrišču in je tako rešil reprezentanco in organizatorje pred pravim polomom.
Tanja Romano se je na svetovnem prvenstvu na Portugalskem v velikem slogu spet zavihtela na prestol, ki ga je lani začasno prepustila Italijanki Debori Sbei. Kotalkarica openskega Poleta je namreč s prepričljivim nastopom že sedmič v svoji karieri osvojila naslov prvakinje v prostem programu, zbirko zmag na svetovnih prvenstvih pa povečala na petnajst, kar je največ v zgodovini tega športa.
Nogometašem Krasa je v minuli tekmovalni sezoni uspel veliki met - napredovanje v državno D-ligo, kar je uspeh, ki ga doslej ni doseglo še nobeno slovensko nogometno društvo v Italiji, zdaj pa je klub iz Repna hkrati tudi druga najmočnejša ekipa v Trstu in prva med amaterji.
Na 2. mesto med ženskami se je uvrstila nabrežinska namiznoteniška igralka Lisa Ridolfi (Sandonatese), ki se je letos na državni lestvici povzpela med šest najboljših igralk v Italiji, drugi med moškimi le libero Modene Loris Mania’, med ekipami se je na 2. mesto uvrstila ženska namiznoteniška ekipa ŠK Kras, ki se je vrnila v najvišjo ligo, tretja med ženskami je teniška igralka Gaje Paola Cigui, ki je letos prvič v karieri osvojila mednarodni turnir vrste ITF (10.000 dolarjev), tretja med moškimi sta mladinska državna prvaka v jadralnem razredu 470 Simon Sivitz Košuta in Jaš Farneti, med ekipami pa so 3. košarkarski mladinci Jadrana.
Letošnji prejemniki priznanj ZSŠDI so Norči Zavadlav, Marjan Tomšič, nižja srednja šola Ivana Trinka, Danilo Riolino in Valentino Juretič
Kolegi Primorskih novic ter Radia in Televizije Koper so za svoje najboljše športnike izbrali nogometaša Valterja Birso, atletinjo Sneržano Rodič in nogometaše Luke Koper. Na 2. mesto so kajakašica Urša Kragelj, kolesar Kristjan Koren in vaterpolisti Kopra, na tretjem pa kajakašica Špela Ponomarenko, košarkar Goran Jagodnik in rokometaši Kopra.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava