Sreda, 01 maj 2024
Iskanje

Nika Prevc znova na najvišji stopnički, Nika Križnar tretja

V boju za skupno zmago v pokalu narodov Slovenke vodijo pred Avstrijkami

Beljak |
4. jan. 2024 | 15:09
Dark Theme

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (275,6 točke) je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Beljaku slavila dominantno zmago. Osemnajstletnica, ki je z veliko prednostjo slavila že v sredo, je imela danes kar 20,3 točke naskoka pred domačinko Evo Pinkelnig. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila tudi Nika Križnar (251,8).

Z dvojčkom v Beljaku je Prevc poleg Garmisch-Partenkirchna in Engelberga dosegla še četrto zmago v sezoni, s katero je le še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala in bo tudi na nadaljevanje sezone na Japonsko odpotovala v rumeni majici vodilne.

Prevc je zdaj zmagala na štirih od zadnjih petih tekem svetovnega pokala. V sosednji Avstriji je mlada skakalka tekmice preskočila za razred in vnovič pokazala, da ji ta čas v karavani svetovnega pokala ni para.

V boju za skupno zmago v pokalu narodov gre v prvem delu sezone zelo na tesno. Slovenke (1177 točk) imajo na prvem mestu le 16 točk prednosti pred Avstrijkami (1161), tretje so Kanadčanke (634).

Med posameznicami pa ima Prevc (521) zdaj na vrhu 83 točk prednosti pred Francozinjo Josephine Pagnier, v »top 10« svetovnega pokala pa sta od Slovenk še Ema Klinec (283) na sedmem in Nika Križnar (254) na devetem mestu.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na Japonsko, kjer bodo tekme v Sapporu in Zau.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava