Ponedeljek, 17 februar 2020
Iskanje

Krmin in Brda v znamenju jazz glasbe

Predstavili program festivala Jazz & Wine of Peace

Krmin |
11. okt. 2019 | 11:30
Dark Theme

Na lanskem festivalu so našteli 7500 obiskovalcev; približno 60 odstotkov jih je prišlo iz Avstrije, Slovenije in iz drugih evropskih držav. Po uspehu lanske in prejšnjih izvedb so pričakovanja upravičeno visoka tudi letos, ko so še pred uradno predstavitvijo festivalskega programa prodali že tri tisoč vstopnic.

Festival Jazz & Wine of Peace bo poživil Krmin in okolico med 23. in 27. oktobrom. Ljubiteljem jazz glasbe bo na voljo 25 koncertov, ki jim gre dodati še trinajst dogodkov iz niza Round Midnight in pet glasbeno-vinskih degustacij Jazz & Taste. Festivalski program so predstavili včeraj v Krminu, kjer so povedali, da se bodo letos na odru zvrstili Bill Frisell, Dianne Reeves, John McLaughlin, Nubya Garcia, Dave Holland, Renato Borghetti in številni drugi glasbeniki. Večji del koncertov bo v krminskem gledališču; nekaj jih bodo izpeljali tudi v nekaterih vinskih kleteh in zgodovinskih palačah. Festivalu daje čezmejni pridih koncert v Novi Gorici, kjer bo nastopila skupina Area Open Project. Celoten program festivala je objavljen na spletni strani www.controtempo.org.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo