Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Krmin in Brda v znamenju jazz glasbe

Predstavili program festivala Jazz & Wine of Peace

Krmin |
11. okt. 2019 | 11:30
Dark Theme

Na lanskem festivalu so našteli 7500 obiskovalcev; približno 60 odstotkov jih je prišlo iz Avstrije, Slovenije in iz drugih evropskih držav. Po uspehu lanske in prejšnjih izvedb so pričakovanja upravičeno visoka tudi letos, ko so še pred uradno predstavitvijo festivalskega programa prodali že tri tisoč vstopnic.

Festival Jazz & Wine of Peace bo poživil Krmin in okolico med 23. in 27. oktobrom. Ljubiteljem jazz glasbe bo na voljo 25 koncertov, ki jim gre dodati še trinajst dogodkov iz niza Round Midnight in pet glasbeno-vinskih degustacij Jazz & Taste. Festivalski program so predstavili včeraj v Krminu, kjer so povedali, da se bodo letos na odru zvrstili Bill Frisell, Dianne Reeves, John McLaughlin, Nubya Garcia, Dave Holland, Renato Borghetti in številni drugi glasbeniki. Večji del koncertov bo v krminskem gledališču; nekaj jih bodo izpeljali tudi v nekaterih vinskih kleteh in zgodovinskih palačah. Festivalu daje čezmejni pridih koncert v Novi Gorici, kjer bo nastopila skupina Area Open Project. Celoten program festivala je objavljen na spletni strani www.controtempo.org.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo