Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Pozivajo k odločnemu ukrepanju

V Glasgowu se je začel vrh svetovnih voditeljev v okviru podnebne konference Cop26

1. nov. 2021 | 19:45
Dark Theme

Če svetovni voditelji oz. njihove države ne bodo odločno ukrepali na področju soočanja s podnebnimi spremembami, bodo naleteli na jezo in obsodbo prihodnjih generacij. S tem svarilom se je včeraj v Glasgowu na Škotskem začel vrh voditeljev v okviru podnebne konference Cop26, ki se je drugače pričela v nedeljo. Vrh voditeljev se bo sicer končal danes, konferenca pa se nadaljuje, v dveh tednih pričakujejo več kot 120 svetovnih voditeljev in okoli 25.000 delegatov, novinarjev in podnebnih aktivistov iz skoraj 200 držav.Prisotne je pozdravil britanski premier Boris Johnson, ki je v uvodnem nagovoru posvaril pred nezadržno jezo in obsodbo prihodnjih generacij, če konferenca ne bo prinesla odločnih korakov naprej pri omejevanju segrevanja ozračja. Po njegovem mnenju mora konferenca v Glasgowu pomeniti začetek konca globalnega segrevanja. Britanski premier je pozval k izvajanju pariškega sporazuma o podnebnih spremembah, doseženega na zasedanju Cop21 v Parizu leta 2015.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo