Petek, 26 april 2024
Iskanje

Jadran že na delu

Košarkarji združene ekipe začeli priprave na novo sezono v C-ligi gold

20. avg. 2019 | 14:02
Dark Theme

Jadranovi košarkarji so sinoči, 19. avgusta, v telovadnici na Rouni pri Briščikih začeli priprave na letošnjo sezono, v kateri bodo morali dokazati, da sodijo v sam vrh državne C-lige gold. Novi trener Andrea Mura, ki se bo ekipi pridružil šele v petek (trenutno je z družino na dopustu na Sardiniji), ima na razpolago zelo konkurenčno ekipo. Med poletjem sta se Banu in soigralcem pridružila 206 cm visoki center Marko Milisavljevic in 201 cm visoki krilni center Tim Škerbec, ki je v zadnji sezoni s tržiškim Falconstarjem napredoval v B-ligo. Jadran je tako pridobil dva vrhunska košarkarja, ki bosta pomembna aduta tako v napadu kot v obrambi.

Okrepitvi Tim Škerbec in Marko Milisavljevic s predsednico Ivano Milič (FOTODAMJ@N)
Okrepitvi Tim Škerbec in Marko Milisavljevic s predsednico Ivano Milič (FOTODAMJ@N)

Po uvodnih pozdravih predsednice Ivane Milič in menedžerja članske ekipe Borisa Viteza, ki sta z ostalimi Jadranovimi odborniki v zadnjih tednih opravila zelo dobro delo, so košarkarji špice slovenskega košarkarskega gibanja v Italiji prisluhnili pomožnemu trenerju Francescu Pericu in kondicijskemu trenerju Tizianu Vidoniju. Pod njunim vodstvom bodo trenirali še danes, jutri ob 20. uri v Žavljah pa jih čaka že prva prijateljska prijateljska tekma proti ekipi ameriške univerze Butler University.

Jadran 2019/20

Postava: Borut Ban, Simon Cettolo, Aleksander Daneu, Carlo De Petris, Peter Gherlani, Igor Gregori, Saša Malalan, Marko Milisavljevic, Jernej Pregarc, Martin Ridolfi, Peter Sosič, Tim Škrbec, Danjel Švab, Luka Vremec, Samuel Zidarič. Trener: Andrea Mura. Pomočnik trenerja: Francesco Peric. Kondicijski trener: Tiziano Vidoni. Team menedžerja članske ekipe: Boris Vitez, Marko Zidarič. Športni vodja mladinskega sektorja: Andrej Vremec.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava