Petek, 26 april 2024
Iskanje

Kras KO, Primorje zmagalo

Nogometaši Krasa so tokrat ostali praznih rok. V 2. AL neroden spodrsljaj Sovodenj

FJK |
24. mar. 2019 | 10:48
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Kras Repen - Cordenons 0:1 (0:1)

Kras: D’Agnolo, Brandmayr (Bevilacqua), Cudicio (Kocman), Kerpan, Djukić (Simeoni), Zappala’, Vasquez (Celea), Radujko, Juren, Grujić, Sabadin (Petracci). Trener: Kneževič.

Po petih zaporednih pozitivnih izidih (brez prejetega gola) je Kras v Repnu izgubil proti Cordenonsu, ki je bil dejansko nevaren v dveh primerih. Kras je nato reagiral, toda pozna se, da v napadu ni pravega nogometaša, ki bi zadel v polno. Do pred kratkim je bil to Menichini, ki pa se je poškodoval in tako predčasno končal sezono.

PROMOCIJSKA LIGA

Primorje - Tolmezzo 3:2 (0:1)

Strelci: Semani, Lombardi, Tomizza 11-m

Primorje: Contento, Benvenuto, Tomizza, Gerbini (Semani), Giacomi, Marincich, Lombardi, Cofone, Lionetti, Sain (Casseler), Millo. Trener: Allegretti.

Rdeč karton: Lionetti.

Prava drama na proseški Rouni. Gostje so še do petnajst minut pred koncem tekme vodili z 2:0.Nato je sledila odločna reakcija rumeno-rdečih, ki so uspeli spreobrniti izid v svojo korist. Najprej so zmanjšali zaostanek s Seamnijem in izenačili z Lombardijem, Odločilni gol je v sodnikovem dodatku zadel Daniel Tomizza. Primorje je tako osvojilo tri izjemno pomembne točke v boju za napredovanje in play-off. Za pomembno zmago je poskrbel tudi vodilni Pro Cervignano, ki je v gosteh z 0:1 premagal Virtus Corno.

Zaule - Sistiana Sesljan 3:1 (3:0)

Strelci: Mormile 16., Sučević 19., Leiter 25.; D. Colja 92.

Sistiana Sesljan: Gon, Fabris (Cociani), Pocecco (E. Colja), Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Cappiello), Disnan (Miklavec), D. Colja, Carlevaris, Tawgui. Trener: Musolino.

Sistiana Sesljan je v Žavljah nastopil s precej spremenjeno postavo, saj je trener Musolino dal priložnost tistim nogometašem, ki niso igrali na sredini pokalni tekmi proti Cervignanu. To se je še kako poznalo, saj je Zaule v desetih minutah kar trikrat zatresel mrežo rumeno-modrih, za katere je v drugem polčasu zadel častni gol David Colja. Poraz je bil povsem zaslužen.

1. AMATERSKA LIGA

Isonzo - Vesna 0:0

Vesna: Carli, Biondini, Colja, Leghissa, Noto, Renar, Bubnich, Veronese (Burattini), Centrone, Džinić, Cuk (Favone). Trener: Maranzana.

Neodločen izid je bilo pravično plačilo za prikazano igro obeh ekip. Vesna je odigrala eno boljših letošnjih tekem. Maranzanovi fantje so zadeli tudi prečko. V soboto bo Vesna v Križu gostila Zarjo.

Rivignano - Zarja 0:0

Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Marković, Bečaj, Albertini, Cepar, Cottiga (Vascotto), F. Bernobi, Črgan (Zucchini), Racman (Tall). Trener: Campo.

Zarja se je iz Rivignana vrnila s točko v žepu. Lahko pa bi jih osvojila tri. Gostitelji so igrali napadalno in so dvakrat zadeli prečko (Racman in Cepar). Rivignano je v drugem polčasu igral tudi z možem manj. Tokrat so solidno odigrali vsi Campovi nogometaši. Še posebej pa vezni igralec Albertini.

Pertegada - Primorec 2:0 (1:0)

Primorec: Fabris, Fedele (Neziraj), Kastrati, Di Corato, Frangini, De Leo, Krasniqi, Grego (Suppani), Buonpane, Piras, Caselli (Tuberoso). Trener: De Sio.

Primorec se je solidno upiral vodilnemu na lestvici, ki pa je bil pošteno povedano boljši nasprotnik.

2. AMATERSKA LIGA

Breg - Montebello Don Bosco 5:0 (2:0)

Strelca: 19. Martini, 30. Martini; 56. Halili, 85. Martini, 90. Martini

Breg: Blasevich, Carminati (Marturano), Pischianz, Andreassi, Bobbini, Galata’ (Bencich), Maselli, Daris (Rossone), Martini, D. D’Alesio, Halili (Vidali). Trener: Bursich.

Breg je brez težav premagal zadnjeuvrščeni Montebello Don Bosco. Kar štiri zadetke je prispeval Jar Martini.

La Fortezza - Gaja 3:0 (1:0)

Gaja: Paulich, Vidoni, Spena (Martini), Lauro (Gargiuolo), Kalc, Miniussi, Ferluga (Iurissevich), B. Sovič (Bernobi), Nigris, Mania (Santoro), Saule. Trener: Venanzi.

Po današnjem porazu je postal položaj Gaje na lestvici zelo kritičen. Gostitelji so povedli že po 55 sekundah igre in v drugem polčasu dali še dva zadetka ter na koncu zasluženo zmagali.

Sovodnje - Opicina 2:3 (1:3)

Strelca: J. Visintin, Galliussi.

Sovodnje: Devetak, Čavdek, Falcone (Piva), Noto (N. Tomšič), Galliussi, Ribolica, Petejan, Peressini (Simšič), Lutman, Kočina (Černe), J. Visintin (Colella). Trener: Feri.

Nogometaši Sovodenj so zamudili bržkone zadnji vlak, da bi se približali mestom, ki vodijo v play-off. V uvodnem delu srečanja so gostitelji uprizorili kolektivni harahiri in gostje s tržaškega konca so trikrat zatresli domačo mrežo. Šoku je sledila jalova reakcija. Tik pred odmorom je uspel zadeti še Jason Visintin. V drugem delu so domačini napadali, toda drugi gol so zadeli le šest minut pred koncem. Za preobrat je bilo že prepozno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava