Četrtek, 14 november 2019
Iskanje

Rekordna Europeada 2020

V Celovcu bo prihodnje poletje nastopilo 32 ekip

Trst |
24. avg. 2019 | 9:22
Dark Theme

Na Europeadi 2020, ki bo od 20. do 28. junija prihodnjega leta na avstrijskem Koroškem, bo sodelovalo kar 32 ekip avtohtonih narodnih skupnosti iz cele Evrope. Gre za rekordno število udeležencev, saj je na zadnji izvedbi tekmovanja (leta 2016 na Južnem Tirolskem) nastopalo natanko 30 ekip.

V moški konkurenci se bo pomerilo 24 moštev, v ženski pa 8. Na moškem turnirju bodo nastopale tudi »žile« oz. nogometna reprezentanca Slovencev v Italiji, ki je konec junija zaigrala na pokalu narodnih skupnosti v Velikovcu.

Sedem narodnih skupnosti bo tekmovalo tako na moškem kot ženskem turnirju, sedemnajst manjšin pa bo imelo ekipo samo na moškem tekmovanju. Narodna skupnost Cornish iz Velike Britanije bo nastopila le z žensko reprezentanco.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo