Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Nebeški korona-telefon na spletnem miklavževanju

Priredilo ga je Društvo Finžgarjev dom na Opčinah

7. dec. 2020 | 17:10
Dark Theme

Kaj se letos čudnega dogaja na Zemlji, so se v nebesih spraševali tudi angelčki, ki niso mogli verjeti, da angeli varuhi ne prinašajo v nebesa pisemc, v katerih otroci prosijo sv. Miklavža za darila. Tako se je začelo letošnje miklavževanje v organizaciji Društva Finžagarjev dom na Opčinah, ki je tokrat zaradi koronskih omejitev potekalo po spletu. Otroška igralska skupina Tamara Petaros je tako pripravila izvirno igrico Nebeški korona-telefon, ki jo je prav za to priložnost napisala Lučka Peterlin.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

V nebeško dogajanje nas popelje napovedovalec Filip, ki na televizijskem kanalu RTV Opčine napove, da jim je nebeški svetnik Miklavž ekskluzivno dovolil, da se povežejo s tistim delom nebes, kjer angelčki pripravljajo darila. Ko nas s sliko popeljejo v nebesa, pa prizor ni tak, kot bi ga pričakovali. Nadangeli se čudijo, saj niso prejeli pisemc otrok, prav tako niso prejeli klicev iz dvoran, v katere bi vabili sv. Miklavža. Zato telefonirajo na Zemljo, od koder jim angel sporoči, da na svetu divja kralj vseh virusov – koronavirus.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo