Ponedeljek, 06 maj 2024
Iskanje

Sledi-Tracce: med 134 pesniki izbrali zmagovalce

11. nov. 2010 | 15:00
Dark Theme

134 pesmi v različnih jezikih in narečjih.
134 avtorjev iz Italije in Slovenije.
To je obračun mednarodnega pesniškega natečaja Sledi-Tracce, ki ga je letos prvič priredila Zveza slovenskih kulturnih društev.
V četrtek zjutraj so v Gregorčičevi dvorani v Trstu razglasili zmagovalce, ki jih bodo 3. decembra nagradili na posebnem pesniškem večeru v tržaškem Kulturnem domu, na katerem bodo predstavili tudi dvojezično, slovensko-italijansko antologijo.
V kategoriji najmlajših otrok je slavila Desirèe Celin iz Trsta, drugo mesto je osvojil Tristan Kocmut iz Prevalj, tretje pa Ferdinando Frandolič iz Števerjana.
Med najstniki niso podelili prve nagrade, drugo je osvojila Suzana Janković iz Kopra, tretje (ex aequo) pa Elisa Peres in Julija Vrabec (obe iz Kopra). Komisija, ki ji je predsedoval prof. Miran Košuta, pa je priporočila za objavo tudi pesem Cristine Antonelli iz Gorice.
V kategoriji mladih je prvo mesto osvojil Andrej Grilc iz Domžal, drugo mesto si delita Nina Žnideršič (Leskovec) in Marita Narobe (Koper), tretje pa je zasedla Sara Zupan (Prestranek). Posebno priznanje: Drago Mlakar (Maribor).
Največ pesmi (76) se je potegovalo za nagrade v kategoriji odrasli, komisija pa se je odločila, da prve nagrade ne podeli. Drugo mesto je osvojil Boris Pangerc iz Doline, tretje Viviana Mattiussi (iz kraja Valeriano di Pinzano al Tagliamento), posebno priznanje pa Mario Meola iz Arezza in Ala Balantič iz Idrije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava