Petek, 15 februar 2019
Iskanje

Najbolj prodana plošča vseh časov ni več Thriller

23. avg. 2018 | 14:23
Dark Theme

Jacksonov album Thriller po podatkih Združenja ameriške diskografske indurstrije (RIAA)ni več najbolj prodana plošča vseh časov. Michaela Jacksona so namreč prehiteli kalifornijski rockerji The Eagles s kompilacijo Their Greatest Hits (1971-1975). Eagles so tudi na tretjem mestu s svoim drugim albumom Hotel California.
Plošča največjih uspešnic The Eagles je nedavno zabeležila 38 platinastih nazivov, saj so od izida leta 1976 prodali več kot 38 milijonov izvodov.
Jacksonov Thriller je tako pristal na drugem mestu, njegova prodajna naklada pa od izida leta 1982 znaša okrog 33 milijonov. The Eagles so tudi na tretjem mestu s ploščo Hotel California iz leta 1976, ki so jo prodali v več kot 26 milijonov primerkov.
The Eagles so bili najbolje prodajana ameriška skupina v 70. letih. Po svetu so prodali več kot 150 milijonov plošč. Med njihovimi uspešnicami so Hotel California, Take It Easy, Witchy Woman, Desperado in številne druge.
Skupina je bila leta 1998 uvrščena v dvorano slavnih rock and rolla v Clevelandu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo