Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

881.569 Avstrijcev proti kajenju

9. okt. 2018 | 12:09
Dark Theme

Avstrijsko peticijo za splošno prepoved kajenja v barih in restavracijah je doslej podpisalo 881.569 Avstrijcev. Pobudniki nasprotujejo liberalni kadilski zakonodaji, ki jo je vladajoča koalicija sprejela pred sedmimi meseci. Gre za šesto najuspešnejšo avstrijsko pobudo doslej.
Glede na število podpisov je avstrijski parlament sedaj obvezan razpravljati o zadevi, ni pa mu treba sprejeti kakršnih koli ukrepov. Peticijo je podpisalo 13,8 odstotka avstrijskih volivcev. Cilj je bil zbrati 900.000 podpisov, saj je podpredsednik avstrijske vlade in minister za šport, vodja avstrijskih svobodnjakov Heinz-Christian Strache napovedal, da bo v tem primeru razpisal obvezujoči referendum.
Čeprav so ta cilj zgrešili za las, so pobudniki avstrijsko vlado pozvali, naj ukrepa. Prepoved kajenja v gostinskih lokalih je v sodobni Evropi dandanes običajna, menijo pobudniki referenduma. Vlada mora paziti na zdravje svojih državljank in državljanov in uvesti splošno prepoved kajenja v gostinstvu, so med drugim izjavili.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo