Petek, 19 april 2024
Iskanje

Mednarodno srečanje o prireditvi ESOF2020

15. mar. 2018 | 19:03
Dark Theme

V hidrodinamični centrali se je danes začelo prvo mednarodno srečanje, na katerem so predstavniki različnih evropskih znanstvenih centrov, muzejev in univerz govorili o projektu ES0F2020, ki bo od 4. do 10. julija 2020 zaživel v starem pristanišču. Gostje so bili navdušeni nad lokacijo, ki bo gostila znanstveno prireditev, veliko pohval pa je prejela tudi tržaška delovna skupina, ki je izredno aktivna že dve leti pred osrednjim dogodkom.
Poslušalce, ki so do zadnjega kotička napolnili konferenčno dvorano, so uvodoma pozdravili institucionalni predstavniki. Izredno zadovoljen z delom, ki ga izvaja tržaška delovna skupina, je Peter Tindemans, generalni tajnik združenja raziskovalcev v Evropi EuroScience. Ta je uvodoma spomnil, da nobeno od mest, ki je v preteklosti gostilo prireditev ESOF, ni že dve leti pred dogodkom opravilo toliko dela kot ga je Trst. Gost je nato opisal pomen znanosti in tehnologije, ki naj bi bistveno vplivala na splošno blagostanje. Predstavil je bistvo največje evropske bienalne znanstvene konference ESOF, ki od leta 2004 združuje svetovno znane raziskovalce in znanstvenike vseh disciplin.
Na popoldanski okrogli mizi je spregovoril tudi fizik Miha Kos, ki je leta 2000 ustanovil Hišo eksperimentov. O njenem poslanstvu več v našem intervjuju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava