Sreda, 16 oktober 2019
Iskanje

Jelinčičevi fotografski podvigi

30. mar. 2018 | 18:32
Dark Theme

Alpinistični podvigi alpinista, novinarja in pisatelja Dušana Jelinčiča so v teh dneh na ogled na fotografski razstavi v studiu Attualfoto pri Sv. Jakobu. Na pregledni razstavi z naslovom Na vrhovih sveta - Osemtisočaki Dušana Jelinčiča je mogoče občudovati trideset fotografij v barvni tehniki, iz njih pa lahko obiskovalec spozna Jelinčičeve vzpone na tri osemtisočake: Broad Peak, Gašerbrum II in Everest.
Fotografije so opremljene s podnapisi. Iz njih lahko obiskovalec skoraj občuti, kakšen napor morajo alpinisti vlagati v doseganje zastavljenih ciljev. Podnapisi se berejo kot nekakšen dnevnik. Zanimiv je zapis, ki opisuje, kako bo alpinist čez 50 metrov dosegel nov bazni tabor na višini 7400 metrov nadmorske višine, pravi obliž na alpinistične rane in žulje pa je fotografija, ki upodablja juhico na osemtisočaku Gašerbrum II, ki ga je Jelinčič dosegel leta 2003.
Razstava bo na ogled do 7. aprila, in sicer od torka do sobote med 9.30 in 12. uro in med 15.30 in 18. uro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo