Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Na Prešernu 242 dijakov, na Zoisu 75

6. sep. 2018 | 18:02
Dark Theme

V šolski avli liceja Franceta Prešerna je bilo včeraj zjutraj pestro, saj so nekdanji dijaki sedanjim prodajali rabljene učbenike. Pouk se je začel ob 10. uri: takrat je ravnateljica Loredana Guštin sprejela prvošolce, ostali pa so se odpravili v učilnice. Ob prehodu s srednje šole prve stopnje na drugo se jih je za licej Prešeren letos odločilo 58. Na znanstveni smeri je 82 dijakov, sledi jezikovna smer, kjer jih je 80, na uporabnih znanostih 51, na klasični smeri pa je dijakov 29.
Šolski zvonec je na tehniškem zavodu Žiga Zois zabrnel kako uro prej – v klopeh bo letos sedelo 75 dijakov; kar tretjina teh v prvih letnikih. Na smeri za upravo, finance in marketing je 48 dijakov, 27 pa jih je na smeri za gradnjo, okolje in prostor. Na Zoisu bo že tretje šolsko leto šolski teden kratek, torej od ponedeljka do petka, pojasnjuje ravnateljica Loredana Guštin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo