Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Pasta Zara: delavci proti novim žrtvam

7. sep. 2018 | 16:51
Dark Theme

Delavci podjetja za proizvodnjo testenin Pasta Zara, ki je lastnik tudi tovarne pri Orehu, nasprotujejo predlogu uprave o odpovedi 14. plači in nagradi za dosežke za obdobje petih let. Kot izhaja iz sporočila področnih sindikatov Fai-Cisl in Flai-Cgil ter enotnega sindikalnega predstavništva, so se delavci tako izrekli o predlogu vodstva podjetja na petih sindikalnih zborovanjih 3. in 5. septembra. Sindikati bodo to stališče posredovali na prihodnjem sestanku koordinacije z upravo podjetja, ki bo 10. septembra in od katerega pričakujejo, da bo na njem uprava postregla s popolnim industrijskim načrtom.
Predlog o petletni odpovedi 14. plači in nagradi za proizvodnjo je preteklega 31. avgusta sindikatom posredoval pooblaščeni upravitelj podjetja Angelo Rodolfi, ki je to utemeljil s potrebo po zmanjšanju stroškov dela in predložitvijo industrijskega načrta ob upoštevanju delavcev. Industrijski in finančni načrt morajo trije komisarji, ki jih je imenovalo sodišče v Trevisu, predstaviti do 8. oktobra na podlagi dogovora z upniki. Od tega načrta je odvisna usoda podjetja, ki poleg tovarne pri Orehu, kjer dela 170 delavcev, obsega tudi tovarni v krajih Riese Pio X v Venetu in Rovato v Lombardiji, bremeni pa ga dolg v višini 240 milijonov evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo