Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Komaj so čakali, da vstopijo v razred

Začetek pouka na šolah večstopenjskih ravnateljstev Bartol in Nabrežina

11. sep. 2019 | 16:48
Dark Theme

Za višješolci so bili danes na vrsti še naši najmlajši – v šolske klopi so se drug za drugim vrnili otroci in mladi, ki obiskujejo šole in vrtce večstopenjskih ravnateljstev Vladimira Bartola oz. Nabrežine.

Po besedah Caroline Visentin, ravnateljice Večstopenjske šole Vladimira Bartola – ki združuje vrtec v Lonjerju in tistega v Barkovljah, osnovne šole Frana S. Finžgarja v Barkovljah, Otona Župančiča pri Sv. Ivanu in Frana Milčinskega na Katinari ter srednjo šolo sv. Cirila in Metoda pri Sv. Ivanu oz. na Katinari – je prvi dan pouka zaznamovala neučakanost. Ravnateljica se je namreč pomudila pri svetoivanskih srednješolcih, ki so bili precej živahni. Pred šolo so se zbrali že ob 7.30, saj so komaj čakali, da vstopijo v razred. »Saj ni vsako leto tako ... Nekaj časa je lepo na počitnicah, potem pa pogrešajo družbo,« je hudomušno ugotavljala.

Pouk je prav tako včeraj stekel na Večstopenjski šoli Nabrežina, se pravi v vrtcih v Nabrežini, Devinu, Gabrovcu in Mavhinjah, v osnovnih šolah 1. maj 1945 v Zgoniku, Stanka Grudna v Šempolaju, Virgila Ščeka v Nabrežini in Josipa Jurčiča v Devinu ter na srednji šoli Igo Gruden v Nabrežini. Ravnatelj Marjan Kravos je bil včeraj zelo zaposlen, tako da mu nikakor ni uspelo stopiti v noben razred. Še marsikaj je treba namreč oblikovati, je zaupal.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo