Petek, 14 junij 2019
Iskanje

Prepoved parkiranja na Brdini sproža val skrbi

Predsednik openske zadruge Paolo Kalc: »Čez noč smo se preprosto znašli pred gradbiščem«

12. jan. 2019 | 10:06
Dark Theme

Načrt Občine Trst, da na občinskem območju zamenja dotrajane plinske in vodovodne cevi, povzroča na Opčinah vrsto nevšečnosti predvsem pa dobro mero skrbi. Zaradi vzdrževalnih del oziroma potreb gradbišča podjetja AcegasApsAmga so namreč na začetku tedna prepovedali parkiranje na Brdini. Krajevni trgovci so v stiski: z ukrepom niso bili predhodno seznanjeni in se bojijo, da bo prepoved parkiranja vplivala na upad števila strank, saj naj bi se dela predvidoma zaključila šele junija. Na četrtkovem zasedanju vzhodnokraškega rajonskega sveta se je tako sprožila daljša razprava, da bi dobili alternativno rešitev nastali zagati.

»Dejansko so zmanjkala vsa parkirišča na trgu. V samem središču Opčin že tako ni kje parkirati. Napovedana večmesečna prepoved parkiranja povzroča splošno vznemirjenost,« je za Primorski dnevnik uokviril predsednik rajonskega sveta Marko De Luisa. Prizadeva si torej, da bi prostor gradbišča zmanjšali ali pa ga premaknili v drugi vaški predel, kjer ne bi ustvarjal večjih težav. Predsednik Društvene prodajalne oz. zadruge na Opčinah Paolo Kalc nam je zaupal, da je bila prepoved kakor strela z jasnega. Preprosto so se znašli pred preprekami gradbišča. Vidno zaskrbljen je izpostavili, da so že zabeležili manjši prihod strank.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo