Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Obisk v tržaškem observatoriju INAF

Ob kupoli se mudijo opazovalci neba, astrofiziki tržaškega observatorija nacionalnega inštituta INAF, ki pa svoje delo opravljajo z novimi pripomočki

Trst |
13. maj. 2022 | 6:00
Dark Theme

V Trstu se je med ulicama Besenghi in Tiepolo, nad nekdanjim predmestjem, nekoč odpirala kupola. Iz nje je pokukal velik lesen teleskop, s katerim so astrofiziki opazovali nočno nebo in druge pojave na nebu. Takrat mestna razsvetljava še ni motila opazovanja in ozračje še ni bilo nasičeno s prašnimi in drugimi delci, ki so danes za opazovalce kot tančica pred lečo. Kupola še danes stoji in okrog nje se mudijo opazovalci neba, astrofiziki tržaškega observatorija nacionalnega inštituta INAF, ki pa svoje delo opravljajo z novimi pripomočki.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo