Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Prvomajska sprevoda v Trstu in med Nabrežino in Križem

Po dvoletnem prisilnem premoru zaradi pandemije

2. maj. 2022 | 19:20
Dark Theme

Več tisoč ljudi je v nedeljo, 1. maja, stopalo v sprevodu po tržaškem mestnem središču. Prvomajski shod je končno spet napolnil tržaške ulice. Prišli so delavci, predstavniki sindikalnih organizacij, Vsedržavnega združenja partizanov Italije in drugi. Slišali so se vzkliki za dostojanstvo zaposlenih in proti vojni, a tudi proti covidnemu potrdilu. Nekateri predstavniki gibanja No green pass so skušali blokirati sprevod, vzklikali so proti ostalim udeležencem in jih zmerjali s fašisti. Prišlo je tudi do prerivanja s policijo. Napetosti so se ponovile tudi na Velikem trgu, ko je bilo sprevoda konec.

Po dvet letih prisilnega premora zaradi pandemije so med Nabrežino in Križem ob zvokih nabrežinske godbe znova obudili tradicionalni prvomajski shod, ki je tokrat krenil z nabrežinskega trga sv. Roka in se končal pred kriškim spomenikom. Tam sta v imenu sindikalnih zvez CGIL, CISL in UIL govorila Andrea De Luca in Peter Furlan. Kriški prvomajski shod, ki se je letos selil z vaškega trga na Kržadi na trg pred spomenikom, je sklenila nabrežinska godba.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo