Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Goričan, ki je Gassmanna udaril s pestjo

19-letni Alexander Faganel, režiser in študent, se je tokrat preizkusil v vlogi igralca

Gorica |
19. okt. 2019 | 7:25
Dark Theme

»Bilo je proti koncu julija. Mirno sem sedel na kavču, ko je zazvonil telefon. Presrečen sem bil, ko sem spoznal, da mi ponujajo stransko vlogo v dolgometražnem filmu "Non odiare", v katerem nastopa Alessandro Gassmann. Gre za film, ki spodbuja k strpnosti. Snemanje se je zaključilo prejšnji konec tedna,« pravi Alexander Faganel, devetnajstletni goriški Slovenec, o katerem je Primorski dnevnik že poročal, saj je v prejšnjih letih že prejel več nagrad za svoje kratke filme.

»V bistvu igram vlogo nekega mladega fašista, ki s skupino prijateljev živi v revnem predelu Trsta. Mladeniči smo zaradi težkih življenjskih razmer prisiljeni sobivati z jezo in sovraštvom. Zaključka in drugih podrobnosti seveda ne bom razkril, saj bi bralcem drugače pokvaril užitek ob ogledu filma; lahko pa povem, da sem v neki sceni Gassmanna udaril s pestjo,« nam je zaupal mladi Goričan, ki na svojo vlogo v filmu gleda zelo zrelo. »Ko igraš tako agresivno osebnost, prepričano v vrednote, ki so v popolnem nasprotju s tvojimi, moraš najprej upoštevati, da je film fikcija. Med snemanjem se namreč v to osebnost vživiš, vse zgleda še preveč realno. Ko se snemanje zaključi, pa si potem zopet ti. Vsekakor se z igrano osebnostjo in z njenimi ideali ter prepričanji moraš soočiti,« razlaga Faganel.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo