Torek, 12 november 2019
Iskanje

Šolska knjižnica v sistemu Cobiss

V slovenskem višješolskem centru v Gorici nadgrajujejo projekt izmenjave šola - delo

Gorica |
9. sep. 2019 | 7:25
Dark Theme

Potem ko je knjižnica slovenskega višješolskega centra v Gorici dolgo let hranila in bogatila svoj knjižni fond, bo v kratkem doživela še prenovo. S pomočjo Feiglove knjižnice jo bodo namreč vključili v računalniški sistem Cobiss, tako da bo šolski kulturni zaklad lahko viden vsem uporabnikom tega sistema. »V prostorih šolske knjižnice bomo v kratkem organizirali t.i. simulirano podjetje, v katerem bodo dijaki s pomočjo knjižničark izvedli informatizirano katalogizacijo šolskih knjig. V bistvu je to nadgradnja projekta izmenjave šola - delo, ki bo za naše dijake izredno koristna. Pod vodstvom mentorja iz Narodne in študijske knjižnice se bodo dijaki v sklopu projekta izučili poklica knjižničarja, kar bo za vse velik izziv in zanimiva izkušnja,« razkriva novi ravnatelj liceja Simona Gregorčiča v Gorici Peter Černic, ki je službo nastopil 1. septembra in je s profesorjem Ivanom Žerjalom pripravil projekt.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo