Nedelja, 09 avgust 2020
Iskanje

Nocoj bom ubil Chomskega

6. feb. 2013 | 20:32
Dark Theme

Nocoj bom ubil Chomskega je nekoliko neobičajen naslov najnovejšega romana tržaškega pisatelja Dušana Jelinčiča, ki so ga v sredo predstavili pri ljubljanski založbi Sanje. Jelinčič je dejal, da so mu očitali filmski naslov, ki pa je po njegovem mnenju povsem realen v napovedi vsebine razvojnega romana. Delo, ki je žanrsko zelo različno, od pustolovskega, ljubezenskega in socialnega romana pa vse do kriminalke, je izhajalo v podlistkih tednika Večer. Postavljeno je v čas, ko je Noam Chomsky veljal za »svetel mit«, osrednji junak je študent medicine, ki se v času globoke eksistencialne krize odloči za tujsko legijo.
Slikanica Pikapolonica pa je delo tržaškega umetnika Bogdana Groma, ki od leta 1957 živi in ustvarja v ZDA. Kot je dejal njegov vnuk Janez Peter Grom, se v družini lotevajo urejanja zelo obsežnega arhiva, gradivo za slikanico Pikapolonica pa si je vnuk po daljšem prigovarjanju priboril na obisku v ZDA. Umetnika je kljub svoji visoki starosti označil za zelo vitalnega in energičnega, ki še vedno po cele dneve ustvarja. V tržaškem Skladišču idej je kot znano na ogled njegova obsežna razstava.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo