Torek, 05 marec 2024
Iskanje

56. tradicionalni praznik češenj v Brdih (Slovenija)

Brda pojejo v ritmu češenj!

27. maj. 2022 | 0:05
Dark Theme

4. in 5. junija vas v Brdih čaka tradicionalni 56. Praznik češenj, posvečen rdečelički gospodični, slavni briški češnji. Praznik je postal največja kulturno-turistična prireditev, ki jo vsako leto obišče veliko število obiskovalcev iz Slovenija in sosednjih držav. Letos na novi lokaciji, v srednjeveški vasici Šmartno in pri razglednem stolpu Gonjače.

Čaka vas bogat program z etnološkimi in kulinaričnimi vsebinami ter kulturni, športni in zabavni dogodki za vse starosti.

Celoten vikend se prepustite ljubezni briške narave, začutite njeno srčnost in objemite domačnost Brik in Bricev: stojnice z lokalnimi produkti in izdelki, kulinarična doživetja, kulturni in otroški živ žav, degustacija oljčnega olja, razstava češenj, poulična glasba, sproščenost trenutka in pa seveda veliko veliko veliko češenj.

56. tradicionalni praznik češenj v Brdih (Slovenija)

V nedeljo, 5. junija, bo dnevno dogajanje dopolnila tradicionalna povorka vozov. Pihalni orkester, kraljica češenj in kraljica rebule, briške žene in dekleta, oblečene v narodne noše in etnološki vozovi, bodo glavni protagonisti dneva. Povorka bo letos potekala v Kleti Brda na Dobrovem.

56. tradicionalni praznik češenj v Brdih (Slovenija)

V soboto in nedeljo bo na stojnicah možen nakup domačih lokalnih proizvodov.

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran www.brda.si.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava