Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Le koga motijo mejni kamni?

10. okt. 2018 | 16:10
Dark Theme

Člani društva Komenski Kras 91, ki se redno odpravljajo na vzdrževalne obhode po pohodniški poti, ki poteka po Graničarski stezi od mejnega prehoda Klariči do karavle Veliki dol, so bili ob torkovem obhodu nemalo presenečeni in ogorčeni. Neznanci so namreč poškodovali in izruli več mejnih kamnov, ki so bili postavljeni leta 1947 med republikama Slovenijo in Italijo. Zanimivo je dejstvo, da so bili uničeni edino kamni med makadamskimi cestami, ki povezujejo Klariče-Brestovico na slovenski strani z vasmi Medjevas in Cerovlje na italijanski strani, do katerih so se storilci pripeljali z vozilom, medtem ko so tisti odmaknjeni od poti ostali nedotaknjeni.
Samo letos so te kamne, ki so last RS, prebarvali z belo barvo, kar je morda po 70 letih koga zmotilo. Je šlo torej za namerno politično dejanje ali le za vandalizem? Očitno je meja še vedno komu trn v peti ...

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo