Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Preživela iz Auschwitza praznovala 104. rojstni dan

Slavja Shoshane Ovic se je udeležilo 400 potomcev

Izrael |
9. avg. 2019 | 10:42
Dark Theme

Ženska, ki je preživela koncentracijsko taborišče Auschwitz, je praznovala 104. rojstni dan, na njeno slavje ob zidu objokovanja v Jeruzalemu pa je prišlo 400 njenih potomcev, je sporočilo izraelsko veleposlaništvo v Berlinu.

»Na praznovanju rojstnega dne smo prvič doumeli, koliko nam pomeni. Vsi smo jokali,« je dejala najstarejša pravnukinja Panini Friedman, ki živi v Belgiji.

Shoshana Ovic si je za rojstni dan zaželela, na se ob zidu v središču Jeruzalema zberejo vsi njeni otroci, vnuki, pravnuki in prapravnuki. Prišli so skoraj vsi, čeprav so razkropljeni po vsem svetu.

Kot poročajo mediji, je Shoshana Ovic po vojni iskala člane svoje družine in pri tem spoznala bodočega soproga, ki je v holokavstu izgubil ženo in štiri otroke. Poročila sta se, že v begunskem taborišču v Avstriji pa se jima je rodil prvi otrok. Kasneje sta se preselila v Izrael in živela v obalnem mestu Haifa. Imela sta štiri otroke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo