Petek, 05 marec 2021
Iskanje

Upravni sodniki preklicali odredbo o pouku na daljavo

Deželno upravno sodišče FJK proti odredbi Massimiliana Fedrige

FJK |
15. jan. 2021 | 22:24
Dark Theme

Deželno upravno sodišče FJK je (podobno kot v Emiliji - Romanji in Lombardiji) sprejelo pritožbo nekaterih staršev dijakov višjih srednjih šol in s tem preklicalo odredbo predsednika deželne vlade Massimiliana Fedrige, ki je 4. januarja na omenjenih šolah podaljšal pouk na daljavo do konca meseca. Kdaj bodo dijaki dejansko spet stopili v šolo, pa za zdaj ni znano.

Pritožba je temeljila na velikih težavah, ki jih pri dijakih povzroča pouk na daljavo, ter pri razlikah med dijaki, ki jih dejavnost po spletu poglablja, saj nekateri med njimi doma nimajo dostopa do primerne tehnologije. Omenjali so tudi negativne posledice na psihološko in telesno zdravje mladih. »Čeprav gre za omejeno obdobje, prinaša odredba hude posledice,« so zapisali sodniki po poročanju italijanskega deželnega TV dnevnika Rai. Sodniki so poudarili, da šole spoštujejo vse predpise, načrt za javni prevoz pa je bil že pripravljen, zato bi bilo epidemiološko tveganje omejeno. Deželni vladi dopuščajo, da ponovno odloča na tem področju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo