Sreda, 22 maj 2024
Iskanje

60-milijonski dobitek igre Eurojackpot v Nemčijo in Slovenijo

Gre za najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do sedaj, vplačan pa je bil prek spleta na loterija.si.

24. apr. 2024 | 11:41
Dark Theme

V igri na srečo Eurojackpot sta bila v torek izžrebana dva glavna dobitka v skupni vrednosti 60 milijonov evrov. Eden je bil vplačan v Sloveniji, eden pa v Nemčiji, so sporočili iz Loterije Slovenija. Gre za najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do sedaj, vplačan pa je bil prek spleta na loterija.si.

Na zadnjem žrebanju za Eurojackpot sta srečno kombinacijo za dobitek 5 +2, ki je dosegel maksimalni sklad 120 milijonov evrov, pravilno napovedala dva udeleženca. Zmagovalni Jackpot si bosta tako razdelila igralca iz Slovenije in Nemčije ter vsak prejela neverjetnih 60 milijonov evrov.

Skladno s pravili igre na srečo Eurojackpot lahko Loterija izplača dobitek 5 + 2 sedmi delovni dan po objavi poročila. »Izplačilo dobitka pričakujemo po praznikih, po 6. maju. Srečni dobitnik ali dobitnica ima za prevzem dobitka čas vse do 22. julija 2024,« sporočajo iz Loterije Slovenija. Ko bo dobitek izplačan, bo novica o vrtoglavem milijonskem dobitku zagotovo razveselila tudi občino stalnega prebivališča te osebe, saj bo ta prejela kar devet milijonov evrov davka na dobitek. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo srečni dobitnik ali dobitnica prejel ali prejela 51 milijonov evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava