Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Vsak račun bo lahko pot do milijonov

V kratkem naj bi zagnali t.i. loterijo računov, s katero želijo spodbuditi sledljive transakcije

Rim |
30. jan. 2021 | 12:30
Dark Theme

Vsak nakup bo obenem tudi nakup srečke: v kratkem naj bi se predvidoma začela nagradna igra loterije računov. Sprva so jo napovedali za 1. januar, a so termin za njen začetek nato preložili na kasnejši datum, ki pa se zna spet zamakniti, saj je v tem času prišlo do vladne krize in zagon nagradne igre, ki si jo je vlada zamislila, da bi spodkopala temelje davčnim utajam, ki se jih z izogibanjem izdajanja računov nekateri trgovci večkrat poslužujejo, nemara res ne spada med najnujnejše oz. tekoče posle.

Poleg boja proti davčnim utajam je bil cilj Contejeve vlade obenem še spodbujanje brezgotovinskega plačevanja, zaradi česar so si poleg omenjene nagradne igre omislili še vračilo dela kupnine oz. cashback, ki so ga zagnali decembra.

Pa poglejmo, kako deluje »računska« loterija. Papirnate srečke, s katerih je treba spraskati srebrno površino, so kajpak pasé: postopek bo kar se da digitaliziran. Povzeli bomo glavne korake, ki jih morate opraviti, če se želite potegovati za nagrade, ki segajo od 5000 do 5.000.000 evrov. Pri loteriji lahko sodelujejo polnoletne osebe z bivališčem v Italiji.

Kodo lahko natisnete, naložite na svoj telefon - ali oboje (ANSA)
Kodo lahko natisnete, naložite na svoj telefon - ali oboje (ANSA)

NAJPREJ VSAK DO SVOJE KODE

Obiščite spletno stran lotteriadegliscontrini.gov.it, ki jo je Agencija za javne prihodke pripravila za vzpostavitev sistema loterije računov in na kateri najdete tudi izčrpen seznam najpogostejših vprašanj s pripadajočimi odgovori. Ob kliku na zavihek »Partecipa ora« se vam bo desno zgoraj prikazala tudi možnost uporabe slovenskega ali nemškega jezika (sicer samo za ta zavihek).

Za razliko od cashbacka, za sodelovanje pri katerem je nujna pridobitev enotne digitalne identitete (SPID), je za žreb računov dovolj, da v namensko okence vtipkate svojo davčno številko, zatem pa po prepisu varnostne kode captcha kliknete na »Ustvarite kodo«. Na osnovi podatkov iz vaše davčne številke se bo izpisala alfanumerična koda s pripadajočo črtno kodo, ki jo lahko natisnete, shranite na vaš telefon ali tablični računalnik ali pač oboje. Kodo boste morali imeti pri sebi, ko boste nakupovali, drugače sodelovanje pri žrebu ne bo mogoče.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo