Petek, 22 januar 2021
Iskanje

Zaradi koronavirusa »počitnice« za deset dijakov iz Italije

Kljub temu, da ne Koroškem še ni potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, prihajajo preventivni ukrepi

2. mar. 2020 | 18:42
Dark Theme

Čeprav (še) ni potrjenih primerov okužbe z koronavirusom, so preventivni ukrepi proti tej bolezni zdaj zajele tudi šole na Koroškem. Med njimi je tudi Zvezna gimnazija in Zvezna realna gimnazija za Slovence v Celovcu, kjer v t. i. Kugyjevih razredih obiskujejo to srednjo šolo tudi dijaki in dijakinje iz sosedne Italije in iz Slovenije.

Zaradi okužb s koronavirusom v Italiji je koroška Deželna izobraževalna direkcija uredila, da mora deset dijakinj in dijakov iz Italije oz. Furlanije - Julijske krajine še naprej, zaenkrat vsaj še ta teden, ostati doma v Italiji, kar pomeni, da se že drugi teden ne smejo udeležiti pouka v Celovcu. Ravnateljica Zvezne gimnazije in Zvezne realne gimnazije za Slovence v Celovcu Zalka Kuchling je sicer upala, da se bodo danes lahko spet vrnili v šolske klopi, vendar je koroška izobraževalna direkcija »odrejene počitnice« podaljšala. V pogovoru za medije je povedala, da ji je žal, da dijakinj in dijakov iz Italije že drugi teden ni k pouku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo