Četrtek, 28 maj 2020
Iskanje

Zaradi koronavirusa »počitnice« za deset dijakov iz Italije

Kljub temu, da ne Koroškem še ni potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, prihajajo preventivni ukrepi

2. mar. 2020 | 18:42
Dark Theme

Čeprav (še) ni potrjenih primerov okužbe z koronavirusom, so preventivni ukrepi proti tej bolezni zdaj zajele tudi šole na Koroškem. Med njimi je tudi Zvezna gimnazija in Zvezna realna gimnazija za Slovence v Celovcu, kjer v t. i. Kugyjevih razredih obiskujejo to srednjo šolo tudi dijaki in dijakinje iz sosedne Italije in iz Slovenije.

Zaradi okužb s koronavirusom v Italiji je koroška Deželna izobraževalna direkcija uredila, da mora deset dijakinj in dijakov iz Italije oz. Furlanije - Julijske krajine še naprej, zaenkrat vsaj še ta teden, ostati doma v Italiji, kar pomeni, da se že drugi teden ne smejo udeležiti pouka v Celovcu. Ravnateljica Zvezne gimnazije in Zvezne realne gimnazije za Slovence v Celovcu Zalka Kuchling je sicer upala, da se bodo danes lahko spet vrnili v šolske klopi, vendar je koroška izobraževalna direkcija »odrejene počitnice« podaljšala. V pogovoru za medije je povedala, da ji je žal, da dijakinj in dijakov iz Italije že drugi teden ni k pouku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo