Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Sergio Tavčar: zaradi Boruta sem se že skregal z Markom Banom

5. nov. 2018 | 18:35
Dark Theme

Po sobotnem podvigu Boruta Bana smo včeraj zmotili športnega novinarja in košarkarskega »guruja« Sergia Tavčarja, ki seveda ne potrebuje dodatnih predstavitev.


Sergio, ali vas Borut spomina na kakega Jadranovega košarkarja iz preteklosti?
Na nobenega. On je namreč Borut Ban in se razlikuje od nekdanjih košarkarjev. Tedanji Jadran je igral še »staro« košarko, tisto dobro. Borut je bolj mednaroden igralec, je hkrati organizator igre, bek in strelec. Gre vsekakor za izredno talentiranega košarkarja. Ko je bil mlajši, sem mislil, da bo dosegel veliko. Zaradi tega sem se tudi skregal z njegovim očetom Markom, saj sem trdil, da mora Borut pri 16 letih igrati 40 minut na tekmo, če želi dozoreti. Gre namreč za našega največjega talenta zadnjih let. Kljub temu, da je fizično nekoliko šibkejši, je izredno bister, zelo hitro odreagira na dogajanje na igrišču, zelo dobro tehniko ima. Mislim, da v karieri ni igral na nivoju, na katerem bi lahko. Ko bi ga trenerji izkoristili na kak drugi način, bi se zgodba razvila drugače. Na najboljši način ga je najbrž izkoriščal Walter Vatovec, ko je bil Borut sicer še zelo mlad.
Pogovor s športnim novinarjem Sergiom Tavčarjem lahko preberete v današnji (torkovi) Športni prilogi Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava