Petek, 25 oktober 2024
Iskanje

Priznanje Borisu Jelaviču za delo v Sloveniji in pri nas

Letošnji nagrajenec Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije (DOTS) je kanalski trener Boris Jelavič »Gento«, ki ga pri nas poznamo predvsem kot enega izmed prvih trenerjev Mateja Cernica

Gorica |
20. jun. 2024 | 8:28
Dark Theme

Letošnji nagrajenec Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije (DOTS) je kanalski trener Boris Jelavič »Gento«, ki ga pri nas poznamo predvsem kot enega izmed prvih trenerjev Mateja Cernica. V svoji več kot 40 letni trenerski karieri se lahko pohvali z zavidljivimi dosežki v Sloveniji in seveda tudi pri nas, saj je vodil mladinske ekipe v več slovenskih klubih na Goriškem. Kot vsak Kanalec se je zgodaj zastrupil z odbojko. Veliko je dosegel že kot igralec Kanala, kasneje pa kot trener. V Sloveniji in Italiji je osvojil kar 17 mladinskih naslovov.

Več let je trenersko delo opravljal v vseh mladinskih kategorijah slovenskih odbojkarskih reprezentanc. Trenutno nadaljuje svoje poslanstvo pri matičnem klubu Salonit Anhovo z mlajšimi selekcijami. V enem naših pogovorov je med drugim povedal, da pri svojem delu zahteva red in disciplino, od rezultata pa je pomembnejši tehnični in taktični razvoj igralcev in igralk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava