Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Športne stave na tekme mladincev odslej prepovedane

Zakonski predlog dokončno odobrila poslanska zbornica, postopek je »pospešilo« poročanje Primorskega dnevnika

Rim |
15. apr. 2019 | 11:29
Dark Theme

Športne stave na tekme mladincev so odslej v Italiji prepovedane. Poslanska zbornica je namreč dokončno odobrila zakonski predlog, ki ga je pripravila vlada za ratifikacijo mednarodne konvencije proti prirejanju rezultatov športnih tekmovanj, ki zaobjema tudi stave na tekme mladinskih oziroma amaterskih lig. Pred tem je omenjeni zakonski predlog odobril senat 26. februarja.

Mednarodno konvencijo proti prirejanju rezultatov športnih tekmovanj je Svet evrope sprejel leta 2014 v švicarskem mestu Magglingen.

Zakonski predlog so pripravljali že več mesecev, postopek pa je »pospešilo« poročanje Primorskega dnevnika, ki ga je nato povzel italijanski dnevnik Corriere della Sera. Italijanska košarkarska zveza Fip (Federazione italiana pallacanestro) je namreč 7. februarja sprožila preiskavo o aferi o športnih stavah na tekme mladincev, potem ko je istega dne vsedržavni dnevnik povzel in podkrepil reportažo, ki smo jo prvič ekskluzivno objavili na straneh Primorskega dnevnika v soboto, 26. januarja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava