Torek, 12 november 2019
Iskanje

Zoran Dragić z rekordom in nazivom MVP (video)

Nekdanji košarkar Pallacanestra Trieste blesti v dresu nemškega Ulma

Berlin |
31. okt. 2019 | 15:51
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Slovenski košarkar Zoran Dragić in njegov soigralec Derek Willis pri nemškem Ulmu, ki ga trenira nekdanji slovenski reprezentant in doberdobski častni občan Jaka Lakovič, sta si razdelila naziv naj igralca petega kroga evropskega pokala. Oba sta ob prvi zmagi svojega moštva v letošnji evropski sezoni dosegla statistični indeks 30. Četrtič v zgodovini tekmovanja se je zgodilo, da sta si soigralca v delila vrh lestvice najboljših predstav v enem tednu.

Dragić, ki je v lanskem drugem delu sezone nastopal za tržaški Pallacanestro Trieste, je k zmagi Ulma s 103:89 nad ekipo Maccabi Rishon dosegel rekord kariere s 33 točkami (met za dve 5:10, za tri 4:7 in prosti meti 11:13). To je tudi klubski rekord doseženih točk na eni tekmi. Ob tem je dosegel še tri skoke, podajo, nad njim pa je bilo storjenih tudi 11 prekrškov, kar mu je na koncu prineslo statistični indeks 30. Willis pa je dosegel 19 točk (met za dve 5:8 in za tri 3:6), 16 skokov in pet podaj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo