Sreda, 11 december 2019
Iskanje

Aretirali tolpo, ki je kradla po Opčinah

Policija je trojico zlikovcev izsledila v Apuliji, četrtega pa v Trstu

16. apr. 2019 | 18:10
Dark Theme

Policija je prijela člane tolpe, ki je januarja letos kradla na Opčinah, pri čemer je ob vlomu v eno od tamkajšnjih hiš prišlo tudi do streljanja. Zlikovce so izsledili v Apuliji in Trstu, saj gre za štiri albanske državljane - 36-letnega S.L., 28-letnega H.K. in 31-letnega M.M. s stalnim bivališčem v Altamuri pri Bariju in 27-letnega H.G. s stalnim bivališčem v Trstu. Prav slednji je po ugotovitvah preiskovalcev nudil logistično pomoč ostalim trem pajdašem pri njihovih roparskih »podvigih« v naših krajih in se bo moral zagovarjati zaradi tega, medtem ko ostale bremenijo tudi hujše obtožbe, od kraje v obtežilnih okoliščinah do poskusa uboja in povzročitve hudih telesnih poškodb.

Prav omenjena tolpa je bila protagonistka vloma, streljanja in tepenja enega od stanovalcev, do katerega je prišlo preteklega 11. januarja na Opčinah pred vilo, ki se nahaja na nekdanji državni cesti 202. Sosed je nepridiprave presenetil med poskusom vloma v hišo. Eden od zlikovcev je v moškega začel lučati lesene predmete, zatem pa ga je udaril z zagozdo in izvijačem, pri čemer je sosed izstrelil iz svoje pištole. Tatovi so ga potem razorožili in zbežali, moški pa je utrpel rane, udarce in zlome na levi roki, ramenih, glavi in trebuhu. Preiskovalci so nato ugotovili trgovino, kjer je bila kupljena zagozda, iz analiz registrskih tablic avtomobilov, prisotnih v bližini trgovine, pa tudi vozilo, katerega so se poslužili zlikovci. Nadaljnja preiskava je potrdila prisotnost trojice albanskih državljanov z juga Italije na Opčinah v tistem obdobju, ko so na Krasu zabeležili tudi druge tatvine v stanovanjih. Trojico iz Altamure - S.L., H.K. in M.M. - so aretirali že preteklega 18. marca med poskusom tatvine v neki hiši v kraju Martina Franca pri Tarantu. V nadaljevanju so jih po nalogu tržaškega sodnika za predhodne preiskave aretirali še zaradi kraj na Tržaškem, medtem ko so H.G. ovadili zaradi nudenja pomoči. Pri pripadnikih tolpe so našli tudi več dragocenosti in približno kilogram marihuane.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo