Petek, 17 maj 2024
Iskanje

»Povezovanje za nov zagon občine«

V repenski gostilni Križman se je danes predstavila repentabrska županska kandidatka Stranke Slovenske skupnosti Martina Skabar, ki jo podpirajo tudi zveza Zeleni in levica, Più Europa, Psi in Občani

19. apr. 2024 | 15:14
Dark Theme

Strnimo vrste in dokažimo, da smo lahko dobra, nova izbira za prihodnost. Tako je zbrane v gostilni Križman v Repnu nagovorila županska kandidatka Stranke Slovenske skupnosti za Občino Repentabor Martina Skabar. Po petih letih bo znova naskakovala mesto, ki se ji je izmuznilo iz rok za borih osem glasov. V občanski listi Skupaj za Repentabor so se ji tokrat pridružili gibanje Più Europa, zveza Zeleni in levica, Socialistična stranka Italije ter gibanje Občani.

Županska kandidatka Slovenske skupnosti Martina Skabar (FOTODAMJ@N)
Županska kandidatka Slovenske skupnosti Martina Skabar (FOTODAMJ@N)

»Za Stranko Slovenske skupnosti je bilo zelo pomebno, da pokaže odprtost levi sredini in v tem smislu smo tudi uspeli,« je ocenil Matia Premolin in ugotavljal, da je imela repentabrska občina v preteklosti vedno zelo dobre župane. Spomnil je kajpak na dogovor z levosredinskimi silami za vodenje občine, ki se je pred leti prekinil, »kar ni bila naša odločitev, vendar smo pripravljeni na pogovore in Martina Skabar bo odlična sogovornica ter upamo tudi odlična bodoča županja repentabrske občine.«

Predstavitev županske kandidatke Slovenske skupnosti Martine Skabar (FOTODAMJ@N)
Predstavitev županske kandidatke Slovenske skupnosti Martine Skabar (FOTODAMJ@N)

»Smisel in želja naše občanske liste je povezovanje čim večje skupnosti za nov zagon občine. V zadnjih petih letih je naša skupina delovala v vrstah opozicije, saj je bilo pred volitvami tesno sodelovanje z večino žal prekinjeno. Ponavljam – naša skupina je pripravljena na povezovanje in na timsko delo tudi s koalicijo,« je potrdila Skabar.

Zaustavila se je pri programu, ki bo dokončen šele ko bo formalno sestavljena ekipa, ki se bo predstavila na volitvah. »Poglavitna pomena pa je čim prejšnja okrepitev kadra občinskih uslužbencev, saj brez njih občina ne deluje.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava