Torek, 09 avgust 2022
Iskanje

Prvič dvoboj za devinsko-nabrežinsko občino

Danes je ob 12. uri zapadel rok za vložitev kandidatur – za župansko mesto se bosta potegovala Igor Gabrovec in Daniela Pallotta

10. maj. 2022 | 19:02
Dark Theme

Rok za vložitev kandidatnih list oz. županske kandidature je zapadel danes ob 12. uri. Do takrat sta svojo pripravljenost na vodenje Občine Devin - Nabrežina v prihodnjih petih letih vložila samo dva županska kandidata, in sicer sedanja županja Daniela Pallotta in predstavnik današnje opozicije, svetnik Igor Gabrovec.

Devinsko-nabrežinski občani bodo samo v nedeljo, 12. junija, poklicani, da izvolijo novega župana oz. županjo. Dejansko bodo lahko potrdili desnosredinsko kandidatko Danielo Pallotta, ki jo podpirajo stranke oz. občanske liste Forza Duino Aurisina, Alleanza per Duino Aurisina, Lista Pallotta sindaco, Liga in Noi con Duino Aurisina. Če se bodo odločili za alternativo in torej spremembo, pa bodo svoj glas zaupali Igorju Gabrovcu, ki ga podpirajo občanska lista Združena ekipa, Demokratska stranka, Stranka komunistične prenove in občanska lista Za zaliv - Zeleni.

Prvič v zgodovini devinsko-nabrežinske občine se bosta na upravnih volitvah pomerila samo dva kandidata. Do 13. aprila je kazalo, da jima bo polena pod noge metal še tretji kandidat, nek »navaden kandidat«, ki se je naenkrat pojavil na družbenih medijih in ravno tako hitro izginil.

»Bitka bo toliko bolj trda in tesna,« je ugotavljala Pallotta, medtem ko je Gabrovec ugotavljal, da gre za znak, da je prišlo do polarizacije. »Desna sredina se je, kljub razprtijam, poenotila okrog županje, kar je znak strahu pred izgubo. Leva sredina pa je znala najti skupni jezik – iste politične sile so namreč pred petimi leti v sorodnih pogojih predstavile kar štiri različne kandidate.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava