Nedelja, 21 april 2019
Iskanje

S košarkarskega parketa ... za štedilnik

V tržaški kavarni San Marco kuhinjo vodi slovenski kuhar Matija Antolović

Trst |
24. jan. 2019 | 12:01
Dark Theme

Še ne 35-letni Istran Matija Antolović v kuhinji tržaške kavarne San Marco že dve leti kuje načrte za svojevrstna doživetja brbončic, ki jih sprožajo njegove kulinarične kreacije. Priložnost za seznanjenje s slovenskim šefom kuhinje bo že v soboto, ko bo zvečer mogoče okusiti degustacijski meni v kombinaciji s kapljico iz borštanskega vinarstva Zahar. Za pethodno doživetje z ribjimi protagonisti bo treba odšteti 50 evrov; za rezervacije lahko pokličete na 0400641724.

S košarkarskega parketa ... za štedilnik

Matija, pot, ki vas je pripeljala za štedilnik, ni ravno običajna ...

Res je. Pred petimi leti sem po koncu evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji zaključil s kariero sodnika. Prijatelj, ki je imel gostilno v Portorožu, me je prosil za pomoč. Ker takrat nisem imel drugih planov, sem sprejel in mu pomagal pri strežbi in organizaciji.

Kdaj ste začeli z delom v kuhinji?

Ko je prijatelj zaradi zdravstvenih težav moral prenehati, sem se naenkrat moral sam znajti v profesionalni kuhinji.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo