Nedelja, 20 oktober 2019
Iskanje

Deželni finale Šolskega jezikovnega poligona

Na prvem mestu dijaki NSŠ Gregorčič iz Doline, drugi dijaki NSŠ Trinko iz Gorice, tretji dijaki NSŠ Kosovel iz Opčin

27. mar. 2019 | 6:00
Dark Theme

Zmagovalci letošnjega deželnega finala Šolskega jezikovnega poligona so dijaki nižje srednje šole Simona Gregorčiča iz Doline. V tesnem boju so premagali dijake šole Ivana Trinka iz Gorice, ki pa so osvojili posebno nagrado za slovenščino, saj so prejeli največ točk v znanju jezika. Na tretje mesto se je uvrstila peterka nižje srednje šole Srečka Kosovela. Sklepno dejanje priljubljenega šolskega tekmovanja, ki ga že tretje leto zapored prireja Združenje slovenskih športnih društev v Italiji s strokovno pomočjo Slovenskega raziskovalnega inštituta, je potekalo v telovadnici na Rouni pri Briščikih. Na finalu je nastopilo vseh deset slovenskih nižjih srednjih šol iz dežele Furlanije Julijske krajine. Po nagrajevanju, na katerem je udeležence nagovoril predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, in kosilu so si dijaki in njihovi spremljevalci ogledali še Briško jamo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo