Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

Nova fašistična provokacija, dijaki stavkajo

Plakat z logotipom neofašistične organizacije Blocco studentesco tokrat pred italijanskim zavodom Galilei v Puccinijevi ulici v Gorici

Gorica |
9. feb. 2019 | 8:25
Dark Theme

Goriški višješolski dijaki slovenskega centra in zavoda Galilei v Puccinijevi ulici v Gorici so danes, tik pred dnevom spomina, ob prihodu v šolo dočakali novo fašistično provokacijo, ki je sprožila stavko dijakov slovenskega licejskega in tehniškega pola. Potem ko so bile slovenske višje srednje šole v noči na včerajšnji dan tarča nočne akcije s skrajno desničarskim predznakom, saj se je na zidu pred višješolskim centrom v Puccinijevi ulici pojavilo šes plakatov s fotografijami in gesli študentske organizacije Blocco studentesco, mladinske veje skrajno desničarskega gibanja CasaPound, so univerzitetni in višješolski neofašisti danes ponoči razobesili nov transparent. Na ograji zavoda Galilei - s »pogledom« na slovenski višješolski center - se je čez noč pojavil večji napis Onore ai martiri delle foibe, s katerim so želeli počastiti žrtve fojb, omenjene besede pa spremlja logotip gibanja Gruppo studentesco. Isti transparent se je med drugim pojavil na ograji pred parkom Coronini, nasproti italijanskega klasičnega liceja Dante Alighieri na Vialu.

Na današnjo in včerajšnjo provokacijo so dijaki slovenskega višješolskega centra odgovorili s protestno stavko.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo