Petek, 20 maj 2022
Iskanje

Varno kolesarjenje od Brd do obeh Goric

Odobrili evropska finančna sredstva za 19-kilometrsko čezmejno povezavo

Brda |
21. sep. 2021 | 7:30
Dark Theme

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je od prve polovice julija do prve polovice septembra odobrila evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novozgrajenih kolesarskih povezav širom Slovenije. Med 29 odobrenimi projekti kolesarskih povezav je tudi skoraj 19-kilometrska čezmejna povezava med Brdi in Novo Gorico.

Pri projektu sodelujejo občine Brda, Gorica, Števerjan in Moš. Gre za vzpostavitev slabih 19 kilometrov dolge čezmejne kolesarske povezave v skupni vrednosti 1,6 milijona evrov. Gre za projekt v okviru slovenskega inštrumenta regionalne politike, t. i. Dogovora za razvoj regij, ki bo prvič segel tudi čez mejo. Omenjena kolesarska povezava se bo začela na Dobrovem v Goriških Brdih, se nadaljevala do Vipolž in čez tamkajšnji mejni prehod preko občin Števerjan in Moša do Gorice in Nove Gorice. Trasa povezuje turistično zanimivo območje Brd na italijansko-slovenski strani z Novo Gorico in z železniško postajo oz. Trgom Evrope. Obenem se bo pripenjala tudi na kolesarske poti iz EZTS-jevega projekta Soča – Isonzo.

Pripravo in izvedbo investicijskega projekta bo vodila Občina Brda v sodelovanju s partnerjem EZTS GO. Občini Števerjan in Moš, ki sicer nista ustanoviteljici EZTS GO, sta s pismom o nameri pooblastili to združenje, da v njunem imenu, tako kot v imenu Gorice, izvede investicije v zvezi s tem projektom na njihovem območju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo