Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Lovec ustrelil medveda Dina

25. mar. 2011 | 16:28
Dark Theme

Lovec je v bližini Vrhnike ustrelil medveda, kar samo po sebi ne bi bila novica. Strel pa je močno odjeknil, ker ni šlo za navadnega medveda, temveč za »medijsko zvezdo« po imenu Dino (tako so ga v Italiji poimenovali po pisatelju Dinu Buzzatiju). Dino je leta 2009 prek trbiškega gozda prišel v Italijo in nadaljeval pot do Trenta, kjer so ga opremili z ovratnico, da bi nadzorovali njegovo gibanje po ozemlju. V severni Italiji je zaslovel predvsem lani spomladi, ko je plenil po posestvih pri Asiagu v pokrajini Vicenza, kjer je pobil 14 oslov. Tamkajšnji mediji so pozorno spremljali posledice Dinovih vdorov, na spletnem omrežju Facebook je celo nastala skupina Dinovih oboževalcev. 2. junija so ga zadnjič posneli pri Trbižu, nato pa izgubili vsakršen stik. Gozdna straža je sumila, da so ga v Italiji ubili divji lovci, kar ni bilo res, zdaj pa so italijanski mediji zabeležili njegovo dejansko smrt. Do nje je prišlo 15. marca pri Vrhniki. Medvedi se namreč pomikajo po zelo obsežnih ozemljih in včasih prehodijo na stotine kilometrov. Šlo je za zakonit odstrel med redno lovsko sezono. V Sloveniji ocenjujejo, da je medvedov najmanj 450.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo